Francuska tarta

Opublikowano: 31.10.2011, 09:53
Reklama
Składniki:
- mrożone ciasto francuskie
- cukinia
- 20 dag pomidorów czereśniowych
- 20 dag koziego sera
- 1 ząbek czosnku
- 3 jajka
- 3/4 szkl. śmietany 18 proc.
- tymianek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ciasto rozmroź. Wyłóż nim spód i brzegi formy do tart. Jajka zmiksuj ze śmietaną, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Wlej do formy z ciastem.
Reklama
2. Cukinię pokrój wzdłuż w cieniusieńkie plasterki (najlepiej nożem szczelinowym). Ułóż w sosie. Na tym umieść połówki pomidorów. Posyp pokruszonym serem i ewentualnie tymiankiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w temperaturze 210 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama