Reklama
Składniki:
9 jajek,
2 łyżki octu,
1,5 łyżki masła,
łyżka mąki,
pół szklanki mleka,
10 dag pieczarek,
bułka tarta,
3 łyżki masła,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Wodę zagotować z octem. Do wrzątku wbić jajka. Przykryć. Zdjąć z ognia. Po czterech minutach wyjąć łyżką cedzakową. Z masła i mąki przygotować zasmażkę. Rozprowadzić mlekiem. Zagotować. Stale mieszać. Sos ma zgęstnieć. Obrac i posiekać pieczarki. Dodać. Wymieszać. Ostudzić. W atkim sosie zanurzać jajka. Ogrzać blaszkę. Ułożyć na niej jajka. Mają przeschnąć. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Lekko usmażyć. Podawać z ziemniakami i sałatą.
Reklama
Reklama
Reklama