Faszerowane pomidory - przepis składniki i przygotowanie
Zaskocz swoich gości!

Opublikowano: 09.01.2015, 06:33
Reklama
Ilość kalorii: 95
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 8 średniej wielkości okrągłych pomidorów
- 15 dag mielonego mięsa drobiowego
- łyżka oleju
- 4 łyżki kaszki kuskus
- po kilka listków bazylii i mięty
- łyżka czarnych, krojonych oliwek
- łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na faszerowane pomidory!
- Pomidory dokładnie umyj, odkrój czapeczki, wydrąż miąższ z nasionkami.
- Mięso przesmaż na oleju, podlej odrobiną wrzątku.
- Podduś pod przykryciem, przypraw.
- Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj, odstaw na 5 min, przemieszaj, ostudź.
- Mięso wymieszaj z kaszką oraz posiekaną zieleniną, pokrojonymi oliwkami i oliwą.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Farszem napełniaj pomidorki.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Bakłażan z pomidorami - przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama