Reklama
Składniki:
4 młode kabaczki,
10 dag bekonu,
brokuł,
2 łyżki jogurtu,
2 łyżki startego żółtego sera,
łyżka ziaren sezamu,
marchewka,
czosnek,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Kabaczki umyć, nie obierać tylko przekroić na pół i wydrążyć środki. Potem ułożyć kabaczki w żaroodpornym naczyniu. Posiekany czosnek i cebulę podsmażyć, dodać bekon pokrojony w kosteczkę, cebulkę, brokuły i pokrojone środki kabaczków. Doprawić solą, pieprzem, dodać jogurt i wymieszać. Farszem napełnić kabaczki. Starty, żółty ser wymieszać z ziarnami sezamowymi i posypać nim kabaczki. Naczynie z potrawą wstawić do piekarnika i zapiekać 25 minut w temp.180 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama