Reklama
Składniki:

- 2 strąki papryki
- 10 dag ryżu długoziarnistego
- 2 łyżki ryżu dzikiego
- sól
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 mały por
- pieprz
- natka pietruszki

Reklama
Przygotowanie:

Papryki umyć, każdą przekroić wzdłuż na połowę. Usunąć nasionka. Ryż długoziarnisty i dziki ugotować na sypko w osolonym wrzątku, ostudzić. Por oczyścić, pokroić na krążki, umieścić na sicie, przelać wrzątkiem, osączyć. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Tuńczyk osączyć z zalewy, rozdrobnić. Ryż wymieszać z tuńczykiem, porem i natką. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem. Napełnić nią połówki papryki.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama