Dorszowy pasztet

Opublikowano: 27.03.2008, 16:22
Reklama
Składniki:
50 dag dorsza,
10 dag selera,
3 dag słoniny,
3 dag pietruszki,
7 dag słoniny,
7 dag cebuli,
1 łyżeczka kaszy manny,
bułka,
sól,
pieprz,
imbir,
gałka muszkatołowa.
Reklama
Przygotowanie:
Z oczyszczonego dorsza zdjąć skórę. Skropić octem. Przygotować wywar: ugotować selera, pietruszkę i część cebuli; odcedzić, posolić. W takim wywarze udusić rybę. Potem obrać ją z kości. Na słoninie przyrumienić cebulę. Odcisnąć bułkę moczoną w namoczoną w wywarze z ryby. Wszystko zmielić ze sobą. Przyprawić. Wsypać kaszę manne. Wymieszać. Przełożyć do formy. Upiec.
Reklama
Reklama
Reklama