Reklama
Składniki:
- 2,5 kg różnych mięs
- 50 dag wątróbki
- cebula
- kajzerka
- 4 jajka
- włoszczyzna
- listek laurowy
- ziele angielskie
- gałka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, zalej wodą, dodaj sól, przyprawy i cebulę, gotuj 30 minut. Dołóż oczyszczone warzywa i gotuj 30 minut.
2. Wątróbkę pokrój, obgotuj.
3. Z wywaru wyjmij mięso, wystudź, przepuść 3 razy przez maszynkę razem z wątróbką oraz namoczoną i odciśniętą bułką.
4. Do masy mięsnej dodaj jajka i startą gałkę, dokładnie wyrób.
Reklama
5. Naczynie żaroodporne wysmaruj smalcem, włóż masę, wyrównaj powierzchnię. Piecz 60 minut w temp. 190 st. C. Pasztet możesz posmarować galaretą z bulionu i żelatyny.
Reklama
Reklama
Reklama