Reklama
Składniki:

50 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
4 cebule,
4 czerwone papryki,
25 pomidorów,
4 parówki cielęce,
4 jajka,
suszony tymianek,
3 łyżki oliwy,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Umyć paprykę. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paski. Sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Wsypać ziemniaki, pomidory i paprykę. Smażyć kwadrans, stale mieszając. Jajka roztrzepać z solą, tymiankiem i pieprzem. Zalać warzywa. Smażyć aż jajka się zetną. Ugotować parówki. Pokroić w plasterki. Ogrzać talerz. Przełożyć jajecznicę. Obłożyć parówkami.

Reklama
Reklama
Reklama