Cukiniowy omlet z parmezanem

Opublikowano: 14.10.2010, 08:34
Reklama
Składniki:
- 4 jajka
- średnia cukinia pokrojona w półplasterki
- 3 łyżki tartego parmezanu
- 5 łyżek oliwy
- 1/4 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
- sól
- pieprz
- szczypta suszonego oregano
Dodatkowo:
- 20 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę
- duży pomidor obrany i pokrojony w kostkę
- łyżka masła
Reklama
Przygotowanie:
1. Cukinię podsmaż na 2 łyżkach oliwy z oregano. Jajka ubij z solą, pieprzem, parmezanem, dodaj cukinię.
2. Na średniej patelni rozgrzej pozostałą oliwę, wlej masę jajeczną z cukinią. Smaż kilka minut, aż masa lekko się zetnie. Następnie posyp pokrojoną w kostkę papryką i dopiecz pod rozgrzanym grillem w piekarniku.
Reklama
3. Podawaj z szynką podsmażoną na maśle i podduszoną z pomidorem.
Reklama
Reklama
Reklama