Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 duże plasterki sera (np. Aldamer MSM Mońki)
  • 4 plasterki szynki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • keczup
Reklama
Przygotowanie:
  1. Na dwóch kromkach pieczywa połóż po plasterku sera – takiej wielkości, aby przykrywał całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera.
  2. Przykryj pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmaruj masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smaż na patelni, na średnim ogniu, aż kanapki się zarumienią, a ser w środku porządnie roztopi i będzie ciągnący.
  3. W międzyczasie na patelni, na odrobinie masła, usmaż jajka sadzone. Zaczekaj, aż białko się zetnie i lekko zarumieni od spodu. Dopraw solą i pieprzem. Taką podpieczoną kanapkę przełóż na talerz. Na górze połóż jajko sadzone.
Reklama
Reklama
Reklama