Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto (3 placki):

Reklama
  • 1 szklanka maki pszennej lub kukurydzianej,
  • 4/5 szklanki wody,
  • 1/5 szklanki oleju,
  • sól/zioła
Przygotowanie:

Zobacz przepis na idealne placki na tortille!

  1. Do garnka wsyp szklankę mąki.
  2. Dodaj 1/5 szklanki oleju i 4/5 szklanki wody.
  3. Wsyp przyprawy (zamiast soli możesz dodać przeróżne zioła).
  4. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej mieszanki.
  5. Podziel na 3 części.
  6. Wlej ciasto na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i rozprowadź je okrężnymi ruchami.
  7. Przewróć ciasto na drugą stronę, kiedy się zetnie i zarumieni.
Reklama

Zobacz również:

Tortilla z kurczakiem
Tortilla z mięsem mielonym
Tortilla hiszpańska

Reklama
Reklama
Reklama