Ciasteczka cebulowe - przepis składniki i przygotowanie
Ciasteczka cebulowe to idealny pomysł na przekąskę imprezową!

Opublikowano: 20.01.2017, 05:44
Reklama
Ilość kalorii: 60
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 20
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 35 dag mąki pszennej plus trochę do podsypywania
- 15 dag masła
- jajko
- 10 dag kremowego twarożku naturalnego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka soli
- łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- 1/2 łyżeczki kminku
- 25 dag cebuli białej
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na ciasteczka cebulowe! Pomysł na wytrawną przekąskę z pewnością zaskoczy twoich gości!
- Cebule obierz i pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Możesz też zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach.
- Mąkę przesiej, dodaj zimne masło, proszek do pieczenia, sól, paprykę i kminek. Wymieszaj.
- Następnie dodaj serek i jajko oraz cebulę, zagnieć ciasto.
- Odłóż do lodówki na 30 minut.
- Schłodzone ciasto podziel na kilka mniejszych części.
- Podsypując mąką, wałkuj każdą część na cieniutki placek.
Tarta cebulowo-serowa - przepis
Reklama
- Foremką wycinaj małe ciasteczka i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ciasteczka piecz na złoty kolor, przez mniej więcej 12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Reklama
Reklama
Reklama