Chrupiące kanapeczki na jeden kęs - przepis
Zamiast kotleta z fasolą można też użyć pasty z wędzonej ryby.

Opublikowano: 08.02.2013, 05:16
Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 kromki chrupkiego chleba
- 16 chipsów nachos
- 16 małych kulek mozzarelli
- 16 połówek suszonych pomidorów z oliwy
- 8 pomidorków koktajlowych
- pół puszki czerwonej fasoli
- 1 usmażony kotlet mielony albo hamburger
- cebula dymka
- listki bazylii
- papryczki chili
- sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Fasolę osącz z zalewy i widelcem dokładnie rozgnieć na jednolitą masę razem z kotletem mielonym i posiekaną dymką.
- Każdą kromkę chrupkiego chleba przekrój na 4 kawałki. Ułóż na nich połówki suszonych pomidorów, a następnie po łyżce fasolowej pasty. Przykryj plasterkami pomidorków oprószonych solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż nachos i kulki mozarelli.
- Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i ewntualnie papryczkami chili.
Reklama
Reklama
Reklama