Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kromki chrupkiego chleba
  • 16 chipsów nachos
  • 16 małych kulek mozzarelli
  • 16 połówek suszonych pomidorów z oliwy
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 1 usmażony kotlet mielony albo hamburger
  • cebula dymka
  • listki bazylii
  • papryczki chili
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Fasolę osącz z zalewy i widelcem dokładnie rozgnieć na jednolitą masę razem z kotletem mielonym i posiekaną dymką.
  2. Każdą kromkę chrupkiego chleba przekrój na 4 kawałki. Ułóż na nich połówki suszonych pomidorów, a następnie po łyżce fasolowej pasty. Przykryj plasterkami pomidorków oprószonych solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż nachos i kulki mozarelli.
  3. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i ewntualnie papryczkami chili.
Reklama
Reklama
Reklama