Chleb z suszonymi śliwkami

Opublikowano: 13.05.2008, 16:12
Reklama
Składniki:
1,5 szklanki mąki jęczmiennej,
1,5 szklanki mąki pszennej,
1 szklanka rozdrobnionych suszonych śliwek,
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich,
1 szklanka syropu klonowego,
¼ szklanki rozpuszczonego masła,
1 szklanka maślanki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
½ szklanki ciepłej przegotowanej wody.
Reklama
Przygotowanie:
Mąkę jęczmienna i pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać śliwki suszone, orzechy, masło i syrop klonowy. Miksować stopniowo dodając maślankę wymieszaną z wodą. Ciasto przelać do form chlebowych, odstawić przykryte na pół godziny w ciepłe miejsce. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama