Chleb wiejski z kurkami
Pyszna odmiana kanapki. Doskonały posiłek na zakończenie udanego grzybobrania, z kurkami w roli głównej.

Opublikowano: 06.09.2006, 15:13
Reklama
Składniki:
- 4 kromki wiejskiego chleba
- 150 g pasztetu cielęcego
- 50 g kurek
warzywa:
- 50 g papryki, 50 g cukinii
- 50 g bakłażana, 50 g pomidora
- oliwa z oliwek, masło do smażenia
- sól, pieprz do smaku
do dekoracji: świeży tymianek
Reklama
Warzywa pokroić w plastry lub w paski, opiec na grillu, doprawić do smaku, skropić oliwą. Kurki wypłukać i usmażyć w niewielkiej ilości masła. Chleb posmarować pasztetem cielęcym. Ułożyć warzywa i grzyby, udekorować świeżym tymiankiem.
Reklama
Reklama
Reklama