Cebulowa pasta z kiełkami

Opublikowano: 08.06.2008, 16:41
Reklama
Składniki:
4 łyżki pszennej mąki razowej,
2 szklanki drobno posiekanej cebuli,
2 marchewki starte na grubej tarce,
2 łyżki siemienia lnianego drobno zmielonego,
3 łyżki oleju,
2 łyżki drobno posiekanych liści pokrzywy,
pół szklanki podkiełkowanych, zmiksowanych nasion słonecznika,
pół szklanki wody,
sos sojowy,
sól,
kminek zielony,
ostra papryka.
Reklama
Przygotowanie:
Na patelni zarumienić mąkę. Wlać olej. Zamieszać aż się połączy z mąką. Następnie wlać wodę. Wsypać siemię. Zagotować. Na oliwie udusić marchewkę z cebulę. Zmiksować. Wlać do sosu. Dodać pozostałe składniki. Przyprawić. Zagęścić sosem sojowym.
Reklama
Reklama
Reklama