Reklama
Składniki:

- 10 jednakowej wielkości cebul
- 50 dag pieczarek
- sól
- pieprz
- olej
- koperek
- 5 dag startego żółtego sera

Reklama
Przygotowanie:

Cebule obrać, odciąć część z ogonkiem, wyjąć wewnętrzne warstwy, drobno je posiekać. Pieczarki oczyścić, dokładnie opłukać, osuszyć, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, poddusić, dodać posiekaną cebulę, przykryć i jeszcze dusić 10 minut, dodać starty ser, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić wydrążone cebule, przykryć je czapeczkami z ogonkiem, ułożyć w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu lub na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C, zapiekać 15 minut, wyjąć, posypać koperkiem.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama