Reklama
Składniki:
- 4 duże cebule
- 35 dag mięsa mielonego
- pół pęczka posiekanej natki
- jajko
- 2 łyżki oleju
- czubata łyżka bułki tartej
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- pół szklanki śmietany 18 proc.
- majeranek
- tymianek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Cebule obierz, przekrój na pół, wydrąż. Połowę miąższu posiekaj, dokładnie wymieszaj z mięsem, jajkiem, bułką tartą, natką, dopraw majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem.
2. Tak przygotowaną masą mięsną nadziej wydrążone cebule.
Reklama
3. W dużym garnku rozgrzej olej, zrumień pozostały miąższ cebulowy, ułóż nafaszerowane cebule, podlej bulionem, przykryj i duś na średnim ogniu około 35 minut. Po tym czasie do sosu wlej śmietanę, gotuj kolejne 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama