Reklama
Składniki:
20 dag ugotowanej ciecierzycy,
1 łyżeczka posiekanego czosnku,
1 łyżeczka tartego korzenia imbiru,
2 średnie cebulę pokrojone w piórka,
1 szklanka pokrojonych w kostkę pomidorów,
4 goździki,
4 ziarna kardamonu,
1 łyżeczka przyprawy garam masala,
1 łyżeczka posiekanej naci kolendry,
1 łyżeczka posiekanej mięty,
1 papryczka chili drobno posiekana,
2 łyżki oliwy,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę wsypać najpierw goździki i kardamon. Po lekkim podgrzaniu wsypać imbir, chili, cebulę, czosnek i pietruszkę. Smażyć 2 minuty. Dodać garam masama i ciecierzycę. Dusić 10 minut. Zdjąć z ognia. Ostudzić. Posypać kolendrą i miętą.
Reklama
Reklama
Reklama