Reklama
Składniki:
30 dag pieczarek,
15 dag szynki z indyka,
pęczek szczypiorku,
5 dag kiełków słonecznika,
cytryna.
Sos:
2 łyżki oliwy,
2 ząbki czosnku,
tymianek,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Z cytryny odkroić kilka plastrów do dekoracji, z reszty otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Sos: wymieszać oliwę z obranym i rozgniecionym czosnkiem, sokiem cytrynowym, tymiankiem, solą i pieprzem. Umyte pieczarki pokroić w cienkie plastry. Szynkę pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek posiekać. Na 4 talerzykach położyć plastry pieczarek, przekładając je plastrami szynki. Posypać szczypiorkiem i kiełkami. Skropić sosem. Odstawić do lodówki na pół godziny. Udekorowac plastrami cytryny.
Reklama
Reklama
Reklama