Reklama
Ilość kalorii: 280
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 40 dag filetu z łososia norweskiego bez skóry
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżka pieprzu cytrynowego
  • łyżka grubo zmielonego czarnego pieprzu
  • 3 pomidory
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • 4 dag sałaty roszponki
  • 5 dag kiełków słonecznika
  • 20 ml oliwy truflowej
  • 4 dag sera parmezan
Reklama
Przygotowanie:
  1. Łososia zamarynuj w soku z cytryny i sosie Worcester. Po godzinie osącz, oprósz solą. Grubo zmielony czarny pieprz wymieszaj z cytrynowym.
  2. Rybę obtocz w pieprzu. Zawiń w folię, zamrażaj 4 godz. Pomidory sparz i obierz. Każdy pokrój na 4 cząstki. Skrop oliwą z bazylią i czosnkiem.
  3. Łososia cienko pokrój. Plastry ułóż na 4 talerzach. Na każdym umieść cząstki pomidorów, roszponkę i kiełki.
  4. Carpaccio z łososia skrop oliwą truflową i posyp parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama