Reklama
Składniki:
Carpaccio:
- 30 dkg polędwicy wołowej
- rukola
- płatki parmezanu
- kapary
- kilka pieczarek
- oliwa truflowa
- sól
- pieprz
Caprese:
- 2 pomidory
- kapary
- mozarella
- świeża bazylia
- oliwa
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Polędwicę przyprawić solą i pieprzem, zawinąć w folię i zamrozić.
2. Rukolę polać oliwą, sokiem z cytryny.
3. Pokroić polędwicę w cieniutkie plasterki, ułożyć na talerzu z plasterkami pieczarek, płatkami parmezanu, kaparami i rukolą.
4. W środku umieścić plastry pomidorów i mozarellę. Wszystko polać oliwą truflową, posypać solą i pieprzem oraz listkami bazylii.
Reklama
Przepis pochodzi z restauracji Boathouse
Reklama
Reklama
Reklama