Camembert jak na Hawajach

Opublikowano: 23.08.2008, 14:35
Reklama
Składniki:
2 małe szalotki,
1 łyżka octu winnego,
sól,
pieprz,
2,5 łyżki oliwy z oliwek,
1 jajko,
1 łyżka mąki,
1 łyżka tartej bułki,
1 krążek sera camembert,
1 plasterek szynki,
1 krążek ananasa,
5 liści sałaty.
Reklama
Przygotowanie:
Sos: ocet połączyć z obranymi i posiekanymi szalotkami, solą, 1,5 łyżki oliwy i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszać do rozpuszczenia soli. Ser panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Lekko oprószyć pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron. Przełożyć na talerz, umieścić na nim krążek ananasa i plaster szynki. Sosem polać opłukaną i osuszoną sałatę. Podać z serem.
Reklama
Reklama
Reklama