Reklama
Składniki:

8 maślanych bułeczek,
1/2 szklanki mleka,
2 łyżki masła,
2 łyżki cukru,
2 jajka,
40 dag serka homogenizowanego,
garść rodzynek,
2 łyżki czerwonego dżemu (lub marmolady).

Reklama
Przygotowanie:

Z bułek usunąć wierzchy. Wydrążyć miękisz ze środka i namoczyć go w mleku. Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Nie przerywając ucierania, dodawać serek. Odsączyć miękisz. Przetrzeć. Utrzeć z masą. Wsypać wymoczone rodzynki. Wydrążone bułeczki maczać szybko w mleku (pozostałym po odciśnięciu miękiszu)i napełniać wszystkie masą serową. Każdą bułeczkę ozdobić łyżeczką dżemu (lub marmolady). Blaszkę wyścielić pergaminem. Ułożyć bułeczki. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama