Bułki z nadzieniem z bryndzy

Składniki:
50 dag mąki pszennej,
5 dag drożdży,
1 łyżka cukru,
2 łyżki masła,
szczypta soi.
Farsz:
40 dag bryndzy,
1 cebula,
1 łyżka kminku,
1 jajko,
1-2 łyżki śmietany,
1 łyżka masła.
Przygotowanie:
Rozetrzeć drożdże z cukrem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Połowę mąki zalać 2 szklankami ciepłej przegotowanej wody, połączyć z drożdżami, dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Bryndzę utrzeć ze śmietaną, jajkami i kminkiem. Wymieszać z cebulą, przestudzić. Pozostałą mąkę i sól dodać do zaczynu, wyrobić lśniące, gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Blachę natłuścić. Z ciasta formować niewielkie, grube placuszki. Ułożyć je na blasze, posmarować masłem. W placuszkach zrobić wgłębienia, wypełnić farszem. Piec 40 min w temp. 200° C.