Bułeczki serowe z suszoną szynką

Opublikowano: 16.03.2011, 09:46
Reklama
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag masła
- 10 dag tartego parmezanu
- 3/4 szklanki mleka
- szczypta soli
Reklama
Obłożenie:
- 4 pomidory
- 15 dag suszonej szynki w cienkich plasterkach
- 1/2 pęczka natki
- kilka łyżek serka mascarpone
Przygotowanie:
1. Mąkę przesiej do miski z proszkiem do pieczenia. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć szybko ciasto. Rozwałkuj na grubość 1 cm i pokrój na 25 kwadracików. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 min w temp. 200 stopni na złoty kolor, ostudź.
Reklama
2. Kwadraty przekrój na pół. Jedną połówkę posmaruj mascarpone, obłóż plasterkami szynki, pomidora oraz natką pietruszki. Przykryj drugą połówką.
Reklama
Reklama
Reklama