Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dkg kapusty włoskiej,
  • 15 dkg ziemniaków,
  • 10 dkg marchwi,
  • seler,
  • por,
  • 10 dkg groszku zielonego,
  • 2 bułki czerstwe,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • sól,
  • imbir,
  • pieprz,
  • 4 jaja,
  • przyprawa do zup.
Reklama
Przygotowanie:

Wszystkie warzywa ugotować. Następnie zmielić w maszynce. Dodać poprzednio namoczone i odciśnięte bułki oraz żółtka i tłuszcz. Całość dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Dodać ubitą pianę z białek i tartą bułkę. Wszystko delikatnie wymieszać. Masę włożyć do filiżanek i gotować na parze pad przykryciem. Na talerzu polać sosem korniszonowym.

Reklama
Reklama
Reklama