Przepis na budyń warzywny
Budyń warzywny to super alternatywa dla słodkiego deseru - wcale nie mniej pyszna!
Opublikowano: 12.03.2008, 21:27
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dkg kapusty włoskiej,
- 15 dkg ziemniaków,
- 10 dkg marchwi,
- seler,
- por,
- 10 dkg groszku zielonego,
- 2 bułki czerstwe,
- 3 łyżki bułki tartej,
- 3 łyżki tłuszczu,
- sól,
- imbir,
- pieprz,
- 4 jaja,
- przyprawa do zup.
Reklama
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa ugotować. Następnie zmielić w maszynce. Dodać poprzednio namoczone i odciśnięte bułki oraz żółtka i tłuszcz. Całość dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Dodać ubitą pianę z białek i tartą bułkę. Wszystko delikatnie wymieszać. Masę włożyć do filiżanek i gotować na parze pad przykryciem. Na talerzu polać sosem korniszonowym.
Reklama
Reklama
Reklama