Reklama
Składniki:
4 łyżki stopionego masła,
4 łyżki mąki,
pół szklanki mleka,
3 jaja,
3/4 szklanki startego żółtego sera,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Podgrzać: masło, mąkę i mleko. Nie można dopuścić do wrzenia. Ma powstać jednolita masa. Dodać żółtka, ser, sól i pieprz. Ubić pianę z białek i również dodać. Należy uważać, aby delikatnie dodawać wszystkie składniki. Całość starannie wymieszać. Wlać masę do formy wysmarowanej masłem, napełnić do 3/4 wysokości, przykryć pokrywką, wstawić do garnka z wrzątkiem ( woda powinna sięgać do 2/3 wysokości formy ), gotować na parze 40 minut. Na talerzu obok budyniu powinny znajdować się kwaszone ogórki.
Reklama
Reklama
Reklama