Budyń kapuściany

Opublikowano: 12.03.2008, 19:15
Reklama
Składniki:
1 kg włoskiej kapusty,
3 jaja,
4 dkg masła lub margaryny,
20 dkg śmietany,
5 dkg cebuli,
zielony kaperek,
sól,
cukier,
czosnek,
2 dkg bułki tartej,
masło i bułka tarta.
Reklama
Przygotowanie:
Kapustę ugotować, odcisnąć i posiekać. Cebulę udusić z masłem. Następnie utrzeć ją z żółtkami. Rozetrzeć kapustę ze śmietaną. Dodać przyprawy do smaku. Ubić pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać, obsypując tartą bułką. Formę wysmarować masłem. Wlać do niej masę. Gotować na parze przez 45 minut. Gotowy budyń polać sosem pomidorowym.
Reklama
Reklama
Reklama