Biały sos cebulowy: przepis
Biały sos cebulowy to rewelacyjny dodatek do dań mięsnych i wszystkich tych, do których lubisz dodawać cebulę. Pycha!
Opublikowano: 18.06.2008, 12:50
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag cebuli,
- 3 łyżki masła,
- szklanka wywaru z włoszczyzny,
- 3 łyżki mąki,
- pół szklanki śmietany,
- cukier,
- sól,
- ziele angielskie.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną cebulę pokroić i zeszklić na maśle. Trzeba uważać, żeby cebuli nie zarumienić. Wsypać parę ziaren ziela. Podlać wywarem. Miękką cebulę przetrzeć. Rozprowadzić wywarem. Mękę delikatnie zasmażyć. Dodać. Wlać śmietanę. Lekko podgrzać.
Reklama
Reklama
Reklama