Bataloński pudding

Opublikowano: 20.06.2008, 21:28
Reklama
Składniki:
7 dag masła,
pieprz,
2 łyżki mąki,
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
1/2 filiżanki mleka,
6 jajek,
6 dag drobno pokrojonej wędzonej szynki,
3 duże gotowane ziemniaki,
masło,
utarty parmezan.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć masło. Połączyć z mąką i mlekiem. Przetrzeć ziemniaki. Połączyć z żółtkami, natką, szynką. masą maślano-mleczną. Z białek ubic pianę. Dodać. Posolić. Popierzyć. Formę natłuścić. Przełożyć masę. Gotować 75 minut na parze. Stopić masło. Polać nim pudding po ugotowaniu. Posypać parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama