Bakłażanowa jajecznica

Opublikowano: 03.04.2008, 23:22
Reklama
Składniki:
4 jajka,
2 bakłażany,
2 łyżeczki przyprawy warzywnej,
3 łyżki oleju,
1 cebula,
pieprz,
2 łyżki masła,
10 dag groszku zielonego.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić bakłażana w plastry. Posypać przyprawą. Pozostawić na pół godziny. Odsączyć. Usmażyć na oleju. Obrać cebulę. Pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Wsypać groszek. Dusić przez chwilę. Wymieszać jajka z mlekiem. Wlać na patelnię. Popieprzyć. Smażyć na małym ogniu. Na talerzu ułożyć bakłażany. Wlać na nie gorącą jajecznicę.
Reklama
Reklama
Reklama