Reklama
Ilość porcji: 9
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • szklanka mąki
  • 5 dag masła
  • 2-3 łyżki kremówki
  • szczypta soli

Na sałatkę:

  • puszka tuńczyka
  • po 1/4 papryki żółtej i czerwonej
  • szalotka lub cebulka
  • koperek
  • 2 łyżki prażonych pestek dyni
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z sałatką!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Schłodź, rozwałkuj, wylep nim karbowane foremki.
  3. Upiecz na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C, wystudź.
  4. Tuńczyka osącz, wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką i szalotką oraz posiekanym koperkiem, pestkami dyni olejem, dopraw.
  5. Sałatką napełnij kruche babeczki.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Pomidory faszerowane - przepis
Roladki z łososiem - przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama