Babeczki z sałatką - przepis składniki i przygotowanie
Idealne na każdą imprezę!

Opublikowano: 31.12.2014, 07:00
Reklama
Ilość porcji: 9
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
Na ciasto:
Reklama
- szklanka mąki
- 5 dag masła
- 2-3 łyżki kremówki
- szczypta soli
Na sałatkę:
- puszka tuńczyka
- po 1/4 papryki żółtej i czerwonej
- szalotka lub cebulka
- koperek
- 2 łyżki prażonych pestek dyni
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki z sałatką!
- Z podanych składników zagnieć ciasto.
- Schłodź, rozwałkuj, wylep nim karbowane foremki.
- Upiecz na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C, wystudź.
- Tuńczyka osącz, wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką i szalotką oraz posiekanym koperkiem, pestkami dyni olejem, dopraw.
- Sałatką napełnij kruche babeczki.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Pomidory faszerowane - przepis
Roladki z łososiem - przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama