Babeczki ryżowe

Opublikowano: 04.09.2008, 22:15
Reklama
Składniki:
2 szklanki ryżu,
3 łyżki starego żółtego sera,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz,
2 łyżki serka homogenizowanego,
1 ząbek czosnku,
1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego,
3 łyżki ugotowanego szpinaku,
szczypta oregano,
1 łyżeczka curry.
Reklama
Przygotowanie:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Dodać ser, przyprawić pieprzem, wymieszać, podzielić na cztery części. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z serkiem homogenizowanym, przyprawić solą i oregano.
Jedną porcję ryżu połączyć z serkiem homogenizowanym, drugą z curry, trzecią ze szpinakiem, a czwartą z koncentratem pomidorowym. Filiżanki lub małe foremki wysmarować masłem i napełnić kolorowym ryżem. Lekko ubić, odstawić na godzinę.
Wyłożyć na półmisek lub tackę.
Reklama
Reklama
Reklama