Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
David Gaboriaud to trener kuchni francuskiej, który ostatnio gorąco namawiał nas na zafundowanie sobie "słodyczy na start". Trzeba przyznać, że słodkie śniadania cieszyły się wyraźnym zainteresowaniem.

Nad warsztatami czuwał David Gaboriaud, który ułożył wszystkie przepisy na przygotowywane przez uczestników śniadania z nowym smakiem serka Almette - gruszkowo-jabłkowym.
1 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Gościem warsztatów była Joanna Horodyńska, która opowiedziała o trendach w modzie na wiosnę 2013.
2 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Serki - ricotta i puszysty gruszkowo-jabłkowy w połączeniu z własnej roboty granolą to połączenie w sam raz na śniadanie.
3 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Praca nad śniadaniami, tu - przygotowywanie tostów.
4 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Granola, serek ricotta i serek puszysty Almette mogą być dodatkowo słodzone syropem z agawy.
5 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Smażenie tostów francuskich.
6 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Maciej Szaciłło częstuje syropem z agawy - słodkim dodatkiem do deseru.
7 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Deser a la tiramisu, serek z granolą, tosty francuskie z musem jabłkowym - jest w czym wybierać.
8 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Tosty francuskie obtaczane przed smażeniem w jajku.
9 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Tosty francuskie przekładane serkiem.
10 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Świeża mięta świetnie uzupełnia smak słodkich dań.
11 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Obsmażanie tostów na maśle.
12 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Serek Almette jest łączony z ricottą.
13 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Tosty francuskie - smażenie.
14 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Tost francuski z musem śliwkowym.
15 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Naleśnik i tost francuski z musem śliwkowym.
16 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
David Gaboriaud nakłuwa przygotowane wcześniej whoopies.
17 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Szaszłyk whoopies to Jego pomysł na zaserwowanie słodkiego deseru.
18 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Uczestnicy spotkania zbierają siły przed pracą - obowiązkowa kawa.
19 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Przygotowywanie deseru a la tiramisu.
20 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Mieszanie serków z granolą i syropem z agawy.
21 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Smażenie naleśników.
22 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Słodkie śniadania smakują wszystkim - zapominamy na chwilę o diecie.
23 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
David Gaboriaud z ekipą kucharzy, którzy czuwali nad przebiegiem warsztatów, pomagając poszczególnym grupom.
24 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Ciasteczka czekoladowe whoopies.
25 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Deser z serka i granoli, polany syropem z agawy i przybrany listkami świeżej mięty.
26 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Tost francuski przekładany serkiem.
27 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Deser serowo-owocowy.
28 z 28

Warsztaty kulinarne Almette z Davidem Gaboriaudem
Deser a la tiramisu.