Nowość - Włoskie produkty marki Parioli
Jeśli spaghetti… to tylko włoskie Parioli

Świeży smak bazylii i pomidorów połączonych z oryginalnym włoskim makaronem skropionym oliwą z oliwek to smak, który nie tylko w smakoszach może przywołać marzenia o słonecznych Włoszech. Wszystko to za sprawą debiutujących na polskim rynku włoskich produktów marki Parioli dostępnych tylko w Tesco. Swój smak zawdzięczają słońcu Apulii i dokładnej selekcji - tak, aby tylko najlepsze składniki weszły w skład sosów, oliw i makaronów.
Tajemnicą włoskiej kuchni są szybkie i proste przepisy. Łącząc je z prawdziwymi włoskimi produktami otrzymujemy autentyczny smak Italii. Parioli to produkty wytwarzane we Włoszech wyłącznie z lokalnych produktów i z wykorzystaniem domowych przepisów.
Pod włoską flagą produktów Parioli znajdziemy pomidory puszkowane, sosy, oliwy z oliwek i makarony.
Arrabiata - pikantny sos pomidorowy łączy w sobie słodką czerwoną paprykę i niewielkie ilości płatków chilli.
Basilico - sos pomidorowy z bazylią, to wyselekcjonowane długo dojrzewające pomidory i świeże listki bazylii pochodzące z neapolitańskich gospodarstw.
Pomidory puszkowane pochodzą ze słonecznej Apulii. W ciągu jednego dnia z gałązek trafiają prosto do puszki. W ofercie znajdują się pomidory w kawałkach i w całości.
Oliwa Gusto Fruttato - to owocowa oliwa z pierwszego tłoczenia. Łączy w sobie różnorodność włoskich oliwek i smak dojrzałych owoców.
Oliwa Olio Selezione - to oliwa z włoskich oliwek uprawianych, wyciskanych i filtrowanych w południowych Włoszech.
Wśród makaronów znajduje się pięć najpopularniejszych rodzajów: Spaghetti, Linguine, Conchiglie, Fusilli, Penne, wytwarzanych według oryginalnej włoskiej receptury.
Parioli swoją jakość zawdzięcza rygorystycznej kontroli i wyjątkowemu włoskiemu słońcu. Dzięki temu długo dojrzewające pomidory, trafiające do sosów mają tak niepowtarzalny smak. Dbałość o najmniejsze szczegóły i ścisła kontrola sprawia, że pomidory po zerwaniu z krzaków są selekcjonowane i maksymalnie w jeden dzień po zbiorach trafiają do puszek i sosów.
Makarony, sosy... i prawdziwy włoski posiłek gotowy. Jedyne czego brakuje, to wytrawne czerwone wino i świece.
CENY:
sosy Arrabiata i Basilico (340 g) - 5zł
oliwa (500 ml) - 16 zł
pomidory w puszkach (400 g) - 2,49 zł
makarony - 4,29 zł
1 z 11

2 z 11

3 z 11

4 z 11

5 z 11

6 z 11

7 z 11

8 z 11

9 z 11

10 z 11

11 z 11
