Jak robić filety z kurczaka?
Filetowanie piersi z kurczaka sprawia, że możemy się cieszyć delikatnymi i zgrabnymi kawałkami mięsa, zarówno w kanapkach, sałatce, jak i w panierce.

Opublikowano: 02.07.2010, 18:44
Reklama
Krok 1
Umyj piersi z kurczaka i osusz je.
Krok 2
Wykrój mostek i usuń tłuszcz i białe błony. Należy je wyrzucić.
Krok 3
Połóż pierś na desce, wewnętrzną częścią do spodu
Krok 4
Bardzo ostrym, szerokim nożem odkrawaj cienkie filety, zaczynając od grubszej części piersi. Odcinaj je pod kątem, w poprzek włókien.
Polecamy również: Jaką rybę wybrać do sushi?
Reklama
1 z 2

Jak robić filety z kurczaka?
Bardzo ostrym, szerokim nożem odkrawaj cienkie filety
2 z 2

Jak robić filety z kurczaka?
Usuń tłuszcz i białe błony
Reklama
Reklama
Reklama