Czy wiesz jak przygotować chrupiące grzanki z tatarem?
Przepisz na przepyszne grzanki z tatarem. Przygotowanie 25 minut.

Opublikowano: 10.07.2010, 14:36
Reklama
Składniki na 6 porcji: 2 dymki, żółtko, 2-3 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki oliwy, 400 g posiekanej lub zmielonej polędwicy wołowej szczypta tymianku kilka kromek pieczywa tostowego garść orzechów nerkowców listki bazylii sól pieprzDymkę umyć i posiekać. Razem z żółtkiem, sosem sojowym, łyżką oliwy i tymiankiem dodać do mięsa. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Z pieczywa tostowego wykroić nieduże krążki.Posmarować je resztą oliwy ipodpiec w piekarniku w 200 stopni C. Na grzankach ułożyć po porcji tatara. Udekorować orzechami i listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama