Zupa ziemniaczano-chrzanowa

Opublikowano: 18.06.2008, 16:49
Reklama
Składniki:
7 ziemniaków,
mały słoiczek chrzanu,
plaster boczku wędzonego,
1 kiełbaska śląska,
1/2 szklanki śmietany,
1 łyżka mąki pszennej,
2 kostki bulionowe,
2 litry wody,
sól,
pieprz,
majeranek,
liść laurowy.
Reklama
Przygotowanie:
Ziemniaki pokroić na małe kawałki, ugotować w osolonej wodzi z dodatkiem kostek bulionowych, liścia laurowego, chrzanu, majeranku, przykryć. Boczek i kiełbasę pokroić na małe kawałki i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać wszystko do zupy i przyprawić zmielonym czarnym pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i dolać do zupy. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama