Reklama
Składniki:

25 dag kości wołowych,
25 dag włoszczyzny,
25 dag dyni,
50 dag pomidorów,
2 dag cebuli,
2 dag masła.
Podprawa:
3 dag masła,
2 dag mąki,
sól,
cukier,
koperek.

Reklama
Przygotowanie:

Obrac i pokroić włoszczynę. Ugotować z kośćmi. Odcedzić. Oczyścić dynię. Pokroić na kawałki. Ugotować w małej ilości wody. Rozetrzeć. Sparzyć pomidry, usunąć skórkę i pokroić na kawałki. Ugotować w małej ilości wody z masłem i obraną i posiekaną cebulą. Przetrzeć. Zagotować wywar. Wlać przecier pomidorowy i dyniowy. Zasmażyć mąkę z masłem. Wlać do zupy. Przyprawić. Posypać posiekanym koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama