Reklama
Składniki:

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa),
1 łyżka szałwi suszonej,
20 dag ogórków kwaszonych,
15 dag cebuli,
1/2 łyżki musztardy,
sól,
pieprz,
2 łyżki umytej posiekanej natki pietruszki z estragonem.

Reklama
Przygotowanie:

Z wołowiny usunąć błony i ścięgna. Pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Rozkruszoną szałwię wymieszać z pieprzem. Posmarować plastry. Na pół przekroić ogórki. Położyć na plastrach. Ukształtować rulony. Obwiązać nitką. Włożyć do garnka. Obraną cebulę posiekać. Posypać mięso. Gorącą wodę wymieszać z musztardą. Przykryć. Dusić do miękkości na małym ogniu. Do sosu wsypać natkę z estragonem. Dodać sól i pieprz do smaku. Polać mięso.

Reklama
Reklama
Reklama