Reklama
Składniki:

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa),
4 łyżki umytych drobno posiekanych liści mieszanych roślin przyprawowych (szałwia, pietruszka, estragon, bazylia),
5-6 ząbków czosnku,
15 dag cebuli,
1/4 szklanki śmietany 9%,
sól,
ostra sproszkowana papryka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki z estragonem,
1 łyżka sosu sojowego.

Reklama
Przygotowanie:

Oczyścić wołowinę. Pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem. Obrac i posiekac czosnek. Wymieszać z listkami oraz 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki ostrej papryki. Posmarować mięso. Uformować rulony. Podsmażyć patelni do smażenia bez tłuszczu. Obraną cebulę pokroić w piórka. Oprószyć solą. Zeszklić. Przesypać z mięsem do garnka. Wlać kilka łyżek wrzącej wody. Przykryć. Dusić do miękkości. Wlać sos i śmietanę. Dusić jeszcze 10 minut. Sos przyprawić do smaku. Posypać natką z estragonem.

Reklama
Reklama
Reklama