Reklama

Przygotowanie 40 min * duszenie 15 min * 1 porcja – ok. 270 kcal

Reklama

Składniki na 4 porcje:
- 50 dag mielonej jagnięciny
- 1 kajzerka
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- olej
- 1 szklanka mięsnego wywaru
- rozmaryn
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:

1. Bułkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij, dodaj do mięsa.

2. Jedną cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle.

3. Dodaj do mięsa razem z jajkiem, dokładnie wyrób, dopraw.

4. Z mięsnej masy formuj podłużne zraziki. Oprósz je mąką, obsmaż na oleju, przełóż do rondla.

5. Na pozostałym tłuszczu zrumień drugą cebulę. Dodaj do mięsa, podlej gorącym wywarem, dorzuć rozmaryn, duś ok. 15 min. Podawaj z duszonymi warzywami.

Reklama

Kulinarne inspiracje - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama