Zrazy jak w Cieszynie

Opublikowano: 22.06.2008, 19:18
Reklama
Składniki:
60 dag wołowiny bez kości,
10 dag boczku wędzonego,
1 ogórek kiszony,
2 cebule,
1 łyżka mąki,
5 dag smalcu,
0,5 szklanki śmietany,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
W plastry pokroić wołowinę rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plastrze wołowiny ułożyć plasterek boczku, pasek kiszonego ogórka, plasterek cebuli. Uformować rulony. Związać nitką. Obtoczyć mąką. Obrumienić na rozgrzanym tłuszczu w szykowarze. Wsypać resztę cebuli. Zarumienić. Zalać wodą. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szykowar otworzyć. Rozetrzeć śmietaną z pozostałą mąką. Lekko posolić. solą. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama