Reklama
Składniki:

- 75 dag sznyclówki cielęcej
- pół cukinii
- 2 cebule
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki tartej bułki
- natka pietruszki
- 2 łyżki mąki
- 1/2 l rosołu
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, pokrój w plastry grubości 1 cm. Rozbij je tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą i pieprzem.

2. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce lub pokrój w drobną kostkę. Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na 4 części,
a potem na cienkie plasterki.

3. Cebulę i cukinię przesmaż na łyżce masła, nie rumieniąc, chwilę podduś. Wymieszaj z tartą bułką i posiekaną natką. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

4. Plastry mięsa smaruj przygotowanym farszem, zwiń, obwiąż bawełnianą nitką.

5. Obtocz w mące, zrumień na maśle. Podlej rosołem, duś pod przykryciem ok. 30 minut.

Reklama

6. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i cukinią.

Reklama
Reklama
Reklama