Reklama
Składniki:
- 50 dag żołądków kurczaka
- 40 dag pieczarek
- kawałek selera
- 1/3 pora
- 2 marchewki
- 2 duże cebule
- listek laurowy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- cukier
- 2 łyżki masła
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Żołądki oczyść, zalej wodą. Dodaj obrane marchewki, seler, por i listek laurowy. Posól i ugotuj, aż będą miękkie (ok. 35 min). Odcedź. Wywar zachowaj do sosu.
2. Ostudzone żołądki pokrój w plasterki, marchewkę i seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Reklama
3. Na maśle podsmaż plasterki pieczarek i cebule pokrojone w drobną kostkę. Oprósz mąką, zasmaż, dodaj koncentrat pomidorowy i całość rozprowadź 2 szklankami wywaru z żołądków. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Gotuj 5 min.
Reklama
Reklama
Reklama