Reklama
Składniki:

80 dag filetów z halibuta,
sok z cytryny,
2 szklanki śmietanki kremówki,
pół szklanki jogurtu,
łyżka keczupu,
2 łyżki masła,
łyżka mąki,
po 3 łyżki posiekanych koperku i natki pietruszki,
po łyżce posiekanych listków majeranku,
łyżka posiekanego szczawiu,
2 łyżki utartego żółtego sera,
szczypta cukru,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Filety umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Przykryć. Włożyć do lodówki na 60 minut. Utrzeć śmietanę z serem, jogurtem, sokiem z cytryny, mąką, keczupem, i połową posikanej zieleniny. Przyprawić do smaku. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przełożyć filety. Zalać sosem. Posypać startym serem i grudkami masła. Piec 30 minut. Oprószyć suszonymi ziołami przed podaniem.

Reklama
Reklama
Reklama