Ziołowa makrela

Opublikowano: 19.10.2008, 23:08
Reklama
Składniki:
2 wędzone makrele,
zielenina: pietruszka, szypiorek, tymianek, rozmaryn, szałwia,
1 łyżka masła,
szczypta świeżo zmielonego białego pieprzu,
szczypta soli,
4 małe pomidory,
15 dag gęstej śmietany,
1 czubata łyżka chrzanu,
1 jabłko,
sok z cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Posiekać zieleninę. 1 łyżkę pokrojonych ziół rozetrzeć z masłem, solą i pieprzem. Umyte pomidory naciąć i miejsca nacięć nasmarować masłem. Rybyułozyć na dużym kawałku folii aluminiowej. Zasypac ziołami. Koło ryb położyć pomidory. Spiąć folię. Zapiekać w temp. 220 st. C przez 15 minut. Śmietanę rozetrzeć chrzanem, sokiem cytrynowym i startymi na tarce jabłkami. Polac rybę.
Reklama
Reklama
Reklama