Reklama
Składniki:

- 10 średnich ziemniaków
- 30 dag cienkiej kiełbasy
- szklanka groszku z puszki
- szklanka kukurydzy z puszki
- 2 duże cebule
- 25 dag żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- suszony rozmaryn
- sól
- pieprz
- oliwa

Reklama
Przygotowanie:

1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, ostudź, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek oczyść, drobno pokrój. Kiełbasę pokrój w plasterki.

2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę z czosnkiem, a następnie dodaj ziemniaki, cały czas mieszając, lekko zrumień. Dodaj kiełbasę. Smaż 5 minut, wsyp osączoną kukurydzę i groszek.

3. Danie dopraw szczyptą rozmarynu, solą i pieprzem. Posyp tartym żółtym serem, przykryj i trzymaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści.

Reklama

4. Podawaj z sałatką z cykorii.

Reklama
Reklama
Reklama