Ziemniaki pieczone z sosem czosnkowym

Opublikowano: 20.09.2010, 11:57
Reklama
Składniki:
- 8 dużych ziemniaków
- 3 kolorowe papryki
- duża cebula
- 4 spore pieczarki
- 15 dag boczku w plasterkach
- 10 dag startego żółtego sera
- szczypta ostrej papryki w proszku
- pół pęczka posiekanej natki
- 2 łyżki oliwy
Reklama
Sos:
- szklanka jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka posiekanej dymki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyj, łyżką wydrąż miąższ i drobno posiekaj.
2. Resztę warzyw i grzyby oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na oliwie z miąższem z ziemniaków, dodaj pokrojony boczek, dopraw solą, pieprzem i papryką. Farsz ostudź, dodaj natkę, żółty ser, wymieszaj.
Reklama
3. Farszem napełnij ziemniaki. Piecz 40 min (190 st.). Podawaj z sosem z jogurtu, czosnku, dymki i przypraw.
Reklama
Reklama
Reklama